Konya’da Akaryakıt İstasyonu Soygunu - Konya Haber TVKonya Haber TV

18 Nisan 2024 - 22:36

Konya’da Akaryakıt İstasyonu Soygunu

reklam
Konya’da Akaryakıt İstasyonu Soygunu
Son Güncelleme :

24 Nisan 2023 - 8:47

144 views
reklam

Konya’da bir akaryakıt istasyonunun marketine müşteri kılığında giren bir kişi, çalışanı oyuncak tabancayla tehdit ederek kasadaki 600 bin lirayı alarak kaçtı. Olayın ardından gözaltına alınan 3 şüpheliden biri soyulan istasyonun çalışanı çıktı. Azmettirici şüpheliler ise olay sırasında başka bir akaryakıt istasyonunda kamera önünde poz verdiler.

Konya’da, akaryakıt istasyonun marketine müşteri gibi gelen yüzünde cerrahi maske bulunan kapüşonlu bir kişi, yanında bulunan oyuncak tabancayla çalışanı korkutup kasada bulunan 600 bin lirayı alarak kaçtı. Güvenlik kameralarına yansıyan olay sonrası gözaltına alınan 3 şüpheliden birinin soyulan akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu ortaya çıkarken, azmettirici çalışan ve arkadaşının olay saatinde başka bir yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatıp farklı bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına poz verdikleri ortaya çıktı.

Olay, 17 Nisan Pazartesi günü saat 04.50 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, istasyon marketine müşteri kılığında yüzü cerrahi maskeli, kapüşonlu bir kişi geldi. Market çalışanından bir şeyler isteyen şahıs, çalışanın siparişlerini hazırladığı sırada marketin kasasına yöneldi. Market çalışanının olayı fark etmesi üzerine, cebinde gizlediği tabancayı çıkararak çalışana doğrultan şahıs, kasadaki akaryakıt hasılatı olan 600 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

Olay anı güvenlik kamerasında

Olayın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine adrese polis ekipleri sevk edilirken, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili detaylı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda iş yeri güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) görüntüleri izlendi. İstasyon kameralarına yansıyan görüntülerde, kapüşon ve yüzü cerrahi maskeli bir kişinin içeriye girdiği, market çalışanından bir şeyler istediği, çalışanın kendisine siparişlerini verdiği sırada kasaya yönelerek cebinde bulunan oyuncak tabancayı iş yeri çalışanına gösterdikten sonra kasada bulunan 600 bin lirayı alarak iş yerinden kaçtığı görülüyor.

Kendisini bekleyen arkadaşlarının yanına motosiklet ile gitmiş

Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı detaylı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelinin akaryakıt istasyonundaki gasp olayını gerçekleştirmesinin ardından olay yerine geldiği motosiklete binerek kaçtığı, olay yerinden uzaklaştıktan sonra motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı ardından da kendisini almaya gelen bir arabaya bindiği anlaşıldı. Polis ekiplerinin görüntülerden tespit ettiği olayı gerçekleştiren 3 adet suç kaydı olan Mustafa B. (26) ve araçla almaya gelen 13 adet suç kaydı olan Habil Ali Ç. (31), 3 adet suç kaydı olan Mehmet G. (34) yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemelerde Habil Ali Ç.’nin soyulan akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu, Mehmet G.’nin oto yıkama iş yerinin olduğu ve Mustafa B.’nin ise Mehmet G.’nin yanında çalıştığı tespit edildi.

Olay anında telefon kapatıp başka petrolde kamera önünde beklemişler

Şahısların alınan ilk ifadesinde, 3 kişinin arkadaş olduğu ve bir konuşma esnasında Habil Ali Ç.’nin benzin istasyonunda paraların nereye koyulduğunu bildiğini, Mustafa B.’nin yakında düğün yapacağı için çok paraya ihtiyacı olduğunu ve Mustafa B.’nin gasp olayını gerçekleştirmesi halinde parayı üçünün paylaşacağı anlaşıldı.

Habil Ali Ç. ve Mehmet G.’nin olay anında başka yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatarak farklı bir akaryakıt istasyonunda alışveriş yaptığı ve kameraların önünde beklediği anlaşıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam