Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu’nda “Benim Şehrim Benim Kültürüm Kültürel Ögelerim” sergisi gerçekleştirildi. - Konya Haber TVKonya Haber TV

29 Mart 2024 - 16:47

Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu’nda “Benim Şehrim Benim Kültürüm Kültürel Ögelerim” sergisi gerçekleştirildi.

reklam
Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu’nda “Benim Şehrim Benim Kültürüm Kültürel Ögelerim” sergisi gerçekleştirildi.
Son Güncelleme :

12 Aralık 2022 - 12:53

265 views
reklam

Bugün, Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu’nda öğrenciler ve öğretmenlerin katkılarıyla Benim Şehrim Benim Kültürüm Kültürel Ögelerim sergisi gerçekleştirildi.

Açılışını İlçe Kaymakamı Sayın Yasin Mert, Belediye Başkanı Sayın Muharrem Dere ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Susam’ın gerçekleştirdiği sergide, bölgenin ve şehrin kültürünü yansıtan yöresel lezzetler, mutfak eşyaları, gündelik eşyalar, kişisel bakım eşyalaları, düğün kına kıyafetleri, halılar, kilimler, tarım aletleri ve aydınlatma araçları sergilendi.

 

 

Öğrenciler sergide yer alan kültür ögeleri hakkında konuklara bilgi verdikten sonra okul öğretmenlerimiz Erdal Akyol, Fatma Yılmaz ve Ebru Maral öncülüğünde hazırlanan gösterileri sundular.

Öğrenciler, kültürümüzde önemli yeri olan Nasrettin Hoca fıkralarını canlandırdılar. Asker uğurlaması, kına gecesi, düğün, karagöz hacivat gösterisi ile devam eden programa ilçemiz öğretmenlerinden Cansu Edgüer ve öğrencisi Bilal Zümrütdal birbirinden kıymetli ve güzel türkülerle eşlik ettiler.

 

 

 

 

KAYNAK : KONYA HABER TV / CENK ÖZEL & SALİH CAN ÇOŞKUN

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam