Balkan şampiyonu “dede” Konya’da birincilikleri kaptı - Konya Haber TVKonya Haber TV

19 Nisan 2024 - 15:25

Balkan şampiyonu “dede” Konya’da birincilikleri kaptı

reklam
Balkan şampiyonu “dede” Konya’da birincilikleri kaptı
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2022 - 12:01

167 views
reklam

Parkurlarda “Dede” lakabıyla tanınan 74 yaşındaki emekli Astsubay Milli Koşucu Ali Demirhan, Konya’da düzenlenen Türkiye Masterler Atletizm Şampiyonası’nda kendi dalında engelleri aşarak şampiyon oldu. Milli Koşucu Demirhan, “35 derece sıcaklıkta koşmak güç olsa da, içimizdeki o ilk günkü heyecan pes etmemem gerektiğini söyledi. Amacımız gelecek nesillere sporu sevdirmek. Ömrüm yettikçe göğsümde Türk Bayrağıyla koşmaya devam edeceğim” dedi.

Emekli Astsubay Ali Demirhan, atletizme 1965’te girdiği askeri lisede 3 bin metre de birinciliği kazanınca başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin spor kulübü Karagücü’nde koşan ve çok sayıda madalya kazanan Demirhan, emekliliğinden sonra da atletizmden kopmadı.

Demirhan, 58 yıllık atletizm hayatında ulusal ve uluslararası turnuvalarda 100’den fazla madalya kazandı, Balkan rekoru kırdı. 2013’te Türkiye Masterler Turnuvası’nda 2 bin metre engelli koşuda şampiyonluğu kazanıp kategorisinde rekor kıran Demirhan, 2014’te de Romanya’daki Balkan Turnuvası’nda yine aynı kategoride Balkan rekorunun sahibi oldu.2019’da İstanbul’daki Kapalı Salon Atletizm Masterler Şampiyonası’nda ise 70 yaş gurubunda 400, 800, 1500 ve 3 bin metrede şampiyon olan Demirhan, 800, 1500, 3 bin metrede Türkiye rekoru kırdı. Milli sporcu, 2021 Eylül ayında İtalya’daki Avrupa Masterler Şampiyonası’nda da 800 metrede birinci, 1500 metrede üçüncü, 3 bin metrede ikinci oldu.
Demirhan, 30 -31 Temmuz tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Masterler Atletizm Pist Şampiyonası’na da katıldı. Milli Koşucu, 70 yaş kategorisinde ilk gün 2 bin metre engelli parkur yarışın da birincilik, bin 500 metre yarışında birincilik, 4×100 metre bayrak yarışında birincilik, son gün düzenlenen 800 metre yarışında ise ikinciliğe adını yazdırdı.

Ali Demirhan’nın Konhaber’e yaptığı açıklamada şöyle:

“Koşmaktan keyif alıyorum, bu keyfi de madalyalar ve derece ile süsmekten mutluluk duyuyorum. Sporun da okumanın da yaşı yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de ne demiştir? Daima İleri! Diyerek, durmadan yılmadan çalışma gerekliliğini dile getirmiştir. Azimle çalışmadan başarı elde etmek kesinlikle mümkün değildir. Biz gençlere sporu sevdirmek istiyoruz, sadece sporu sevdirmek yetmez tabi ki. Türk Bayrağımızı sporumuzun her branşında dünya da dalgalandırmak istiyoruz. Federasyondan da talebimiz şudur ki; Bizler, bu yarışlara ücret vererek katılıyoruz. Mesele ücret vermek değil ama bizlere destek vermeleri onurlandırır.”

Kaynak:KONHABER

reklam

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam