reklam
reklam

Beyşehir Sağlık Çalışanlarına KKKA Bilgilendirme Semineri: Tehlikeye Karşı Hazırlıklı Olun! - Konya Haber TVKonya Haber TV

18 Ekim 2024 - 09:15

Beyşehir Sağlık Çalışanlarına KKKA Bilgilendirme Semineri: Tehlikeye Karşı Hazırlıklı Olun!

reklam
Beyşehir Sağlık Çalışanlarına KKKA Bilgilendirme Semineri: Tehlikeye Karşı Hazırlıklı Olun!
Son Güncelleme :

15 Temmuz 2024 - 12:56

78 views

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yaz döneminin korkutan hastalığı olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına özel bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Şeyma Çiftçi tarafından yönetilen seminerde, KKKA hastalığının tarihçesi, seyri, Türkiye ve dünya genelindeki epidemiyolojisi, tanısı, bulaş yolları, korunma ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde anlatıldı.

Dr. Çiftçi, seminerde yaptığı açıklamada, KKKA’nın bazı kene türlerindeki virüslerin sebep olduğu ölümcül bir hastalık olduğunu vurgulayarak, özellikle bağ, bahçe, tarla, ahır ve orman gibi riskli alanlarda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Seminerde katılımcılara, kene ısırıklarından korunma yöntemleri ve kene taşıdığı riskler konusunda pratik bilgiler verildi. Katılımcılar, seminerin son bölümünde Dr. Çiftçi’ye yöneltilen soruları cevaplayarak daha fazla bilgi edinme fırsatı buldular.

Bu bilgilendirme semineri, Beyşehir’deki sağlık çalışanlarının KKKA ve benzeri enfeksiyon hastalıklarıyla mücadelede daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.