reklam
reklam

Konya’da Kız Öğrenci, Erkek Ağırlıklı Okulda Birinci Olup Yapay Zeka Mühendisi Olmayı Hedefliyor - Konya Haber TVKonya Haber TV

18 Ekim 2024 - 09:26

Konya’da Kız Öğrenci, Erkek Ağırlıklı Okulda Birinci Olup Yapay Zeka Mühendisi Olmayı Hedefliyor

reklam
Konya’da Kız Öğrenci, Erkek Ağırlıklı Okulda Birinci Olup Yapay Zeka Mühendisi Olmayı Hedefliyor
Son Güncelleme :

01 Ekim 2024 - 12:40

31 views

Konya’da, ailesinin karşı çıkmasına rağmen erkek ağırlıklı bir meslek lisesine kaydolan İrem Yüceloğlu, 490 erkek öğrencinin bulunduğu okulda 11. sınıfı birinci olarak tamamladı. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Makine Teknolojileri alanında eğitim gören Yüceloğlu, yapay zeka mühendisi olmayı hedefliyor.

Üç yıl önce okulun özel program ve projeleri nedeniyle burayı seçtiğini belirten Yüceloğlu, “Kendi kendime destekçi oldum” diyerek yaşadığı zorlukları aştığını ifade etti. Okuldaki erkek öğrencilerle iyi bir uyum sağladığını ve bu durumu avantaja çevirdiğini dile getirdi.

Yüceloğlu, mezun olduktan sonra yapay zeka mühendisliği üzerine ilerlemeyi planladığını ve eğitim hayatında karşılaştığı olumsuzlukları olumluya çevirmeyi başardığını vurguladı. “Hayırlısı olsun, inşallah buradaki öğrendiklerimin devamını sağlayabileceğim bir üniversiteye gitmek nasip olur,” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.