Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL’lik ceza veren RTÜK’e karşı dava açtı - Konya Haber TVKonya Haber TV

28 Nisan 2024 - 01:24

Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL’lik ceza veren RTÜK’e karşı dava açtı

reklam
Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL’lik ceza veren RTÜK’e karşı dava açtı
Son Güncelleme :

03 Ocak 2024 - 7:53

79 views
reklam

RTÜK’ün Kızıl Goncalar dizisinde verdiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. RTÜK’ün ”Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı Kızıl Goncalar’ın yapım şirketi ve FOX TV, karşı dava açtı.RTÜK Kızıl Goncalar dizisine ve FOX TV'ye ağır ceza verdi - Yetkin Report

Yayınlandığı ilk bölümden beri tepkilerin odağında olan RTÜK tarafından soruşturma başlatılan Kızıl Goncalar dizisine 9 milyon TL’lik para cezası ve 2 kez yayın durdurma cezası verdiği ortaya çıktı. RTÜK’ün cezasına karşı çıkan FOX TV ve dizinin yapım şirketi Gold Film, karşı dava açtı.

İKİ KOLDAN DAVA AÇIYORLAR

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, RTÜK’ün verdiği cezanın gerekçesi yayıncı kuruluş FOX’un sahibi olan Huzur Radyo TV Anonim Şirketi’ne tebliğ edildi. RTÜK’ün diziye kestiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. RTÜK’ün “Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı belirtilen Kızıl Goncalar için hem FOX, hem de yapım şirketi Gold Film yasal yollara başvurdu. Önümüzdeki pazartesi gününe kadar mahkemeden “yürütmenin durdurulması” kararı alınamazsa “Kızıl Goncalar”ın yılbaşı tatili sonrası 8 Ocak’taki 3. Bölümü ekrana gelmeyecek.

KIZIL GONCALAR’IN KONUSU NE?

Başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı Kızıl Goncalar dizisiseküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen “evlat” söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı
Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı
Kızıl Goncalar\'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL\'lik ceza veren RTÜK\'e karşı dava açtı
reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
reklam