reklam
reklam

Selçuklu Belediyesi, IOPD Zirvesi’nde Çevre ve Sıfır Atık Yönetimini Tanıttı - Konya Haber TVKonya Haber TV

19 Ekim 2024 - 15:39

Selçuklu Belediyesi, IOPD Zirvesi’nde Çevre ve Sıfır Atık Yönetimini Tanıttı

reklam
Selçuklu Belediyesi, IOPD Zirvesi’nde Çevre ve Sıfır Atık Yönetimini Tanıttı
Son Güncelleme :

19 Ekim 2024 - 9:35

Konya’nın Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Portekiz’in Valongo kentinde düzenlenen 23. Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi (IOPD) Zirvesi’nde, Selçuklu Belediyesi’nin çevre ve sıfır atık yönetimi konusundaki başarılı projelerini paylaştı. Zirve, yerel yönetişimde katılımcı demokrasinin önemine dikkat çekti.

Başkan Pekyatırmacı, “Çevre, Şehirler ve Modern Sorunlar” başlıklı panelde, Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık uygulamaları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda atık ambalajların, pil ve elektronik atıkların, tekstil ve medikal atıkların toplanması gibi projeler öne çıktı. Ayrıca, Selçuklu Belediyesi’nin “Kompost Çalışması Projesi” ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından sürdürülebilirlik özel kategori ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

Pekyatırmacı, ayrıca Selçuklu Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma konusundaki çabalarını da vurguladı. Güneş enerji santrallerinin, belediyenin enerji ihtiyacının yüzde 88’ini karşıladığını ve bu sayede yıllık 85 bin 600 ağacın kesilmesini ve 4 bin 534 ton karbon salınımını engellediklerini açıkladı.

Zirve sonrası konuşan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi’nin çevre konusundaki öncülüğünü ve sıfır atık programlarını dünyaya tanıtmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. “İklim değişikliği ile ilgili yapmamız gereken önemli işler var” diyen Pekyatırmacı, bu alandaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.