reklam
reklam

Konya’nın Karapınar İlçesinde Yeni Obruk Oluştu - Konya Haber TVKonya Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:14

Konya’nın Karapınar İlçesinde Yeni Obruk Oluştu

reklam
Konya’nın Karapınar İlçesinde Yeni Obruk Oluştu
Son Güncelleme :

03 Eylül 2024 - 20:43

36 views

Konya’nın Karapınar ilçesinde, son günlerde obruk oluşumları devam ederken, Üçobruk mevkiinde yaklaşık 100 metre çapında ve 10 metre derinliğinde yeni bir obruk meydana geldi. Obruk, merada koyun otlatan çobanlar tarafından fark edildi ve çevrede yaşayanlara hemen haber verildi.

Yeni oluşan obruk, bölgede yaşayan çiftçiler ve halk arasında tedirginliğe yol açtı. Olayla ilgili açıklama yapan çevre sakinlerinden Ali Özata, yeni obruğun gece meydana geldiğini ve çobanın şiddetli bir ses duyduğunu belirtti. Özata, “Gece çobanım ses duymuş. Sanki uçak düşmüş gibi şiddetli bir ses olduğunu söyledi. Sabah gittiğimizde dev bir çukurlarla karşılaştık. Akşam canlının geçmesi son derece tehlikeli. Bölgemiz obruklarla çevrili. Benim yaşadığım eve 100 metre uzaklıkta da bir obruk var” şeklinde konuştu.

Özata, obrukların hem tarım faaliyetlerini hem de bölge halkının günlük yaşamını olumsuz etkilediğini ifade ederek, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Obrukların oluşumu ve etkileri konusunda detaylı bir inceleme yapılması gerektiği vurgulandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.