reklam
reklam

Beyşehir’de Kaçak Avcılığa Karşı Sıkı Denetim - Konya Haber TVKonya Haber TV

8 Eylül 2024 - 03:27

Beyşehir’de Kaçak Avcılığa Karşı Sıkı Denetim

reklam
Beyşehir’de Kaçak Avcılığa Karşı Sıkı Denetim
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2024 - 11:43

57 views

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte avlanma denetimleri sıkılaştırıldı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin balık işleme tesisleri, balık alım kantarları ve balıkçı teknelerinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Denetimlerde, ruhsat ve belge kontrollerinin yanı sıra balıkların yasal boyutlarda avlanıp avlanmadığı kontrol edildi. Açıklamada, avcılar ve ticaret erbabına, sazan balığı için 40 cm, sudak ve kadife sazan için 26 cm, tatlı su kefali içinse 20 cm boy yasağı hatırlatıldı. Sürdürülebilir su ürünleri ticareti ve balık popülasyonunun korunması için bu yasaklara uyulmasının önemine vurgu yapıldı. Vatandaşların, belirtilen boyutların altındaki balıkları tüketmeme konusunda duyarlı olmaları istendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.