reklam
reklam

Derebucak’ta Kuraklık Sebebiyle Yeniden Yağmur Duası Yapıldı - Konya Haber TVKonya Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:07

Derebucak’ta Kuraklık Sebebiyle Yeniden Yağmur Duası Yapıldı

reklam
Derebucak’ta Kuraklık Sebebiyle Yeniden Yağmur Duası Yapıldı
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2024 - 12:30

39 views

Konya’nın Derebucak ilçesinde kuraklık nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar, rahmet için yeniden yağmur duası yaptı. 2024 yılında kış döneminde yeterli kar yağışının olmaması ve sonrasında yaşanan kuraklık, ilçede çiftçileri zor durumda bıraktı. Sulama suyu sıkıntısı yüzünden birçok üretici tarım arazilerine ürün ekmekten vazgeçerken, ekim yapanlar ise susuzluk nedeniyle büyük sorunlar yaşadı. Gembos Ovası’ndaki tarım alanlarında da benzer sıkıntılar ortaya çıktı.

Temmuz ayında ilk yağmur duası yapıldı, ancak beklenen yağışlar gelmedi. Bunun üzerine, Derebucak Merkez Camisi önünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İlçe Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla yeniden yağmur duası düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı duada, Derebucak İlçe Müftüsü İhsan Bölükbaşı rahmet için ellerini semaya açtı. Duanın ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.