reklam
reklam

Karatay Belediyesi’nden Konya’nın En Büyük Kapalı Tenis Kortu - Konya Haber TVKonya Haber TV

8 Eylül 2024 - 03:32

Karatay Belediyesi’nden Konya’nın En Büyük Kapalı Tenis Kortu

reklam
Karatay Belediyesi’nden Konya’nın En Büyük Kapalı Tenis Kortu
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2024 - 12:54

60 views

Konya’nın Karatay İlçe Belediyesi tarafından Ulubatlıhasan Mahallesi’nde yapılan Konya’nın en büyük kapalı tenis kortu olan ‘Karatay Belediyesi Kapalı Tenis Kortu’ resmi olarak hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçede spor altyapısını güçlendirmeye yönelik yaptıkları yatırımlardan bahsederek, “Spora ve sportif faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Karatay Kapalı Tenis Kortu da bu kapsamda yaptığımız yeni nesil tesislerden biridir. Kapalı Tenis Kortumuz, 4 bin 600 metrekarelik bir alanda, 3 bin metrekare inşaat alanına sahip olup, bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere toplam üç kattan oluşuyor. Tesisimizde 3 kapalı tenis sahası, hakem-antrenör-yönetici odaları, sağlık odası, kafeterya, mutfak ve teras yer alıyor,” dedi.

Kılca, Konya’nın spor altyapısının güçlendirilmesine ve gençlerin spor kültürünün zenginleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler yürütüldüğünü ifade etti. “Yaz Spor Okulları projemiz dahilinde çocuklarımız burada tenis eğitimi alacak. Tesisimizin güncel maliyeti 75 milyon liradır. Bu tesis, tenis tutkunları için özel bir merkez haline gelecek ve şehrimizin spor kültürüne katkıda bulunacaktır,” şeklinde konuştu.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, tesisin gençler ve sporcular için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, “Bu güzel tesisin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hem yaz hem de kış şartlarında gençlerimiz ve sporcular modern bir ortamda hizmet alacak,” dedi.

Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise Konya’nın spor altyapısındaki gelişmelere dikkat çekerek, “Konya, bir tarım ve sanayi şehri olmanın ötesinde, bugün bir spor şehri olarak da önemli bir aşama kaydetmiştir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis, şehrimizin spor alanındaki değerini artıracaktır,” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tesislerin şehrin standartlarını yükselttiğine ve vatandaşların sorunlarını çözdüğüne vurgu yaparak, “Bu tesis, gençlerimizin fiziksel gelişimine büyük katkı sağlayacak ve tenis gibi önemli spor dallarını teşvik edecektir,” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Karatay Belediyesi’nin kısa sürede bu güzel tesisi tamamlayarak mahallelerine kazandırdığını belirtti. “Bu tesis, toplumsal dayanışma ve sağlık için önemli bir mecra olacak. Karatay Belediyesine bu anlamda teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Açılış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Mehmet Baykan ve Mustafa Hakan Özer, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve birçok yetkili katıldı. Törenin ardından protokol üyeleri, tesisin incelemesini yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.