reklam
reklam

Konya Sarayönü’nde İzinsiz Kazı Yapan Şahıslar Suçüstü Yakalandı - Konya Haber TVKonya Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:15

Konya Sarayönü’nde İzinsiz Kazı Yapan Şahıslar Suçüstü Yakalandı

reklam
Konya Sarayönü’nde İzinsiz Kazı Yapan Şahıslar Suçüstü Yakalandı
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2024 - 8:54

36 views

Konya’nın Sarayönü ilçesinde tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan 10 kişi, jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Konya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda, Sarayönü ilçesinde bir evin avlusunda izinsiz kazı yapıldığı bilgisi alındı. İstihbarat çalışmaları sonucunda, M.S.Ö. isimli şahsın evinde yapılan aramalarda H.G., M.A., Ş.H.K., H.T., T.T., S.B., Ş.Ö. ve M.G. isimli şahıslar kazı yaparken suçüstü yakalandı. Ayrıca olay yerinden ayrıldığı belirlenen M.G. ve İ.K. isimli şahıslar da Sarayönü girişinde araçlarıyla yakalandı.

Ekipler tarafından yapılan aramalarda, kazıda kullanılan çok sayıda ekipman ele geçirildi. Bunlar arasında 2 adet el dedektörü, 1 adet karot cihazı, 19 adet karot borusu, su arama dedektörü, yeraltı görüntüleme cihazı ve çeşitli kazı malzemeleri bulundu. Olayda kullanılan malzemelere el konulurken, yakalanan 10 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yetkililerden Uyarı: Yetkililer, izinsiz kazı yapmanın suç teşkil ettiğini ve bu tür faaliyetlere karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Tarihi eserlerin korunmasının önemine vurgu yapan yetkililer, vatandaşları bu tür yasal olmayan faaliyetlerden kaçınmaları konusunda uyardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.