reklam
reklam

Konya’da Çete Operasyonu: 49 Araca El Konuldu, 5 Kişi Tutuklandı - Konya Haber TVKonya Haber TV

22 Ekim 2024 - 14:47

Konya’da Çete Operasyonu: 49 Araca El Konuldu, 5 Kişi Tutuklandı

reklam
Konya’da Çete Operasyonu: 49 Araca El Konuldu, 5 Kişi Tutuklandı
Son Güncelleme :

13 Haziran 2024 - 12:19

164 views

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından deprem bölgelerindeki hasarlı araçları illegal yollarla değiştirip ticaret yapan bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 18 farklı ilde tespit edilen 49 araç ele geçirilirken, 5 kişi tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmalarda, deprem sonrası afet bölgelerinde zarar gören araçların şasi ve motor numaralarının kaçak, çalıntı veya hacizli araçlarla değiştirilip sahte tescil evrakları düzenlendiği belirlendi. Operasyon kapsamında toplam değeri 25 milyon TL olan araçlara el konulduğu bildirildi.

Çetenin Konya ve Adana’da faaliyet gösterdiği, değiştirilen araçların üçüncü şahıslara satıldığı ve bunların büyük çoğunluğunun kaçak veya hırsızlık kaydı bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda ele geçirilen araçların büyük bir kısmının gümrük kaçağı, yakalamalı veya çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde araç satış sözleşmeleri, vekâletnameler, ruhsatlar ve plakalar ele geçirildi. Şüphelilerden 3’ü serbest bırakılırken, 5 kişi ise oto hırsızlığı, nitelikli dolandırıcılık ve sahte belge düzenleme suçlarından tutuklandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.