reklam
reklam

Konya’da Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza: 32 Bin 233 Lira ve 60 Gün Ehliyetinize El Konuldu - Konya Haber TVKonya Haber TV

16 Eylül 2024 - 22:25

Konya’da Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza: 32 Bin 233 Lira ve 60 Gün Ehliyetinize El Konuldu

reklam
Konya’da Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza: 32 Bin 233 Lira ve 60 Gün Ehliyetinize El Konuldu
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2024 - 10:36

61 views

Konya’da sanayi sitesi içerisinde drift yaptığı ihbarını değerlendiren polis ekipleri, sürücüye büyük bir ceza kesti. Merkez Selçuklu ilçesindeki sanayi sitesinde, bir aracın drift yaptığına dair görüntüleri inceleyen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, aracın plakasını tespit ederek sürücü A.T.’ye ulaştı.

A.T.’ye, Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1D maddesi uyarınca drift yapmaktan 32 bin 233 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, sürücünün ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu. Drift, herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi olarak tanımlanıyor ve bu tür hareketler, hem güvenliği tehlikeye atmakta hem de trafik kurallarını ihlal etmektedir.

Bu tür olayların önüne geçilmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla polis ekipleri tarafından yürütülen denetimler ve cezai işlemler devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.