Ulusal Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi Konya’da tamamlandı - Konya Haber TVKonya Haber TV

29 Mart 2024 - 03:45

Ulusal Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi Konya’da tamamlandı

reklam
Ulusal Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi Konya’da tamamlandı
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2023 - 7:23

123 views
reklam

Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi, NATO ülkeleri ve diğer ülkelerin katılımıyla tamamlandı. Eğitimde Türk Hava Kuvvetleri’nin yanı sıra ABD, Avustralya, Fas, Fransa, Gürcistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Libya, Malezya ve Umman’dan da gözlemciler yer aldı.

Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığında icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi’nin basın ve seçkin gözlemci günü sona erdi.

NATO, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Katar ve Pakistan ile Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin basın ve seçkin gözlemci günü, Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’ndeki brifingle başladı.

Ardından, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

Daha sonra eğitime katılan unsurlar, pistte uçuşlarını yaptı.

Katılımcı ülkeler, görevleri başarıyla yerine getirmeye çalıştı. Gözlemci personel de eğitimleri yakından takip etti.

Eğitimde, NATO E-3A, Azerbaycan 2 SU-25, Birleşik Arap Emirlikleri 4 F-16, İngiltere 4 Eurofighter Typhoon, Katar 5 Eurofighter Typhoon, Pakistan 5 F-16 ile yer alırken, Türkiye Hava Kuvvetleri de 42 değişik tipte uçak ve insansız hava aracıyla katılım sağladı.

Ayrıca eğitimlerde, ABD, Avusturalya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gürcistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Libya, Malezya ve Umman’dan gözlemci statüsünde katılımcılar bulundu.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam