reklam
reklam

6 Kişi Hayatını Kaybetti, Sürücü Yargılanıyor - Konya Haber TVKonya Haber TV

19 Mayıs 2024 - 22:40

6 Kişi Hayatını Kaybetti, Sürücü Yargılanıyor

reklam
6 Kişi Hayatını Kaybetti, Sürücü Yargılanıyor
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2024 - 18:37

21 views

Konya’nın Selçuklu ilçesinde, bir aracın yolun karşısına geçmeye çalışan bir aileyi çarpması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti. Sürücü, mahkemede “mağdur taraf yakınları bana hakkını helal etsin” diyerek savunma yaptı.

4 Kasım 2023 tarihinde akşam saatlerinde, İstanbul istikametindeki Yeni İstanbul Caddesi Sancak Tramvay Durağı önünde meydana gelen kaza, büyük bir faciaya neden oldu. İnşaat işçisi olan 19 yaşındaki Sefa S. idaresindeki araç, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan aileyi çarptı. Kazada, Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33) ve torunları Fadime Aslan (7), Elif Aslan (14) ile Fadime Azra Atalay (9) hayatını kaybetti. Yaralanan Emine Atalay (32), hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sürücü Sefa S., yapılan alkol ve uyuşturucu testlerinin negatif çıkmasına rağmen, yargılanmaya başlandı. İlk ifadesinde, kalabalık bir yaya grubuna ani bir şekilde rastladığını ve fren yapmasına rağmen kazayı önleyemediğini belirtti. Ancak mahkeme dosyasında bulunan rapor, Sefa S.’nin hız limitinin üstünde gittiğini ortaya koydu.

Mahkeme tarafından açılan davada, sürücü Sefa S.’ye “taksirle yaralanmaya ve ölüme neden olma” suçlamasıyla 2 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi. Sefa S., mahkemede, “Pişmanım, mağdur taraf yakınları bana hakkını helal etsin” diyerek duygusal bir ifade kullandı.

Tanıkların ifadelerine göre, karanlıkta seyir halinde olan aracın ani bir şekilde hızlanması sonucu kaza meydana geldiği belirtildi. Mahkeme heyeti, tarafların savunmalarını dinledikten sonra dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu trajik olay, trafik güvenliği ve sorumluluk bilinci üzerine bir kez daha düşünmemizi sağlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.