reklam
reklam

Konya Hüyük’te Tarihi Eser Operasyonları: Çok Sayıda Değerli Eser Ele Geçirildi - Konya Haber TVKonya Haber TV

27 Temmuz 2024 - 09:30

Konya Hüyük’te Tarihi Eser Operasyonları: Çok Sayıda Değerli Eser Ele Geçirildi

reklam
Konya Hüyük’te Tarihi Eser Operasyonları: Çok Sayıda Değerli Eser Ele Geçirildi
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2024 - 18:45

132 views

Konya’nın Hüyük ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, merkez Ulupınar Mahallesi’nde ikamet eden M.Ü.’nün (31) tarihi eser niteliğindeki eşyaları Çukurkent Mahallesi’nde satmak istediği bilgisini aldıktan sonra harekete geçti. Çalışmalar sonucunda M.Ü.’ye ait araç Çukurkent Mahallesi girişinde durduruldu. Araçta yapılan aramada, Osmanlıca ve Arapça el yazması kitap, 2 Roma dönemi parası ve 1 bronz kase ele geçirildi.

Diğer operasyonda ise, M.R.P. (27) ve M.E.’nin (26) tarihi eser niteliğindeki eşyaları satmaya çalıştığı bilgisini alan jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Kıreli Mahallesinde durdurdukları araçta 4 heykel, 65 bronz sikke, 26 gümüş sikke buldu.

Her iki operasyonla ilgili olarak tahkikat devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.