reklam
reklam

Bedriye Kılıç Cinayeti Davasında Mütalaa - Konya Haber TVKonya Haber TV

20 Mayıs 2024 - 22:08

Bedriye Kılıç Cinayeti Davasında Mütalaa

reklam
Bedriye Kılıç Cinayeti Davasında Mütalaa
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 18:50

22 views

Konya’nın Akşehir ilçesinde 6 Temmuz 2023 tarihinde kaybolan ve kocası tarafından öldürüldüğü iddia edilen Bedriye Kılıç’ın davası bugün Akşehir Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Savcılık mütalaasında, sanık koca T.K. için ceza istenirken, sanığın anne ve babası için beraat kararı talep edildi.

Bedriye Kılıç’ın kaybolması ve cinayet iddialarıyla ilgili olarak gerçekleştirilen duruşmaya sanık T.K. Samsun’daki cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılırken, maktulün ailesi ve sanıkların aileleri de duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcılık mütalaasında, suçlamaların odağındaki koca T.K.’nin cinayeti işlediğine dair deliller ve tanıkların ifadeleriyle beraber, anne ve babası için yeterli delil bulunmadığına işaret edildi. Bu doğrultuda T.K. için cezai yaptırım istenirken, anne ve babasının ise beraatı talep edildi.

Duruşmada sanık T.K., suçlamaları kabul etmeyerek cinayeti işlemediğini iddia etti. Ancak mahkemenin sorularına cevap veremeyen T.K.’nin savunması, hakim ve savcılığın dikkatini çekti.

Bedriye Kılıç’ın ailesinin avukatı Kürşat Halil Usta, savcılık mütalaasını değerlendirirken, T.K.’nin avukatlarının da suçun tek başına işlenemeyeceğini ima ettiğini ifade etti. Ayrıca, baba Oktay Er ve anne Sona Er, mahkeme çıkışında adalet taleplerini dile getirdi.

Mahkeme, mütalaa üzerine yazılı ve sözlü beyanların alınması için bir sonraki celseye ertelendi. Davanın ilerleyen süreçlerinde, T.K. ve diğer sanıkların cezalarıyla ilgili kararın netlik kazanması bekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.