reklam
reklam

Selçuk Üniversitesi Öğrencileri İsrail’in Filistin’deki Katliamlarına Karşı Nöbette” - Konya Haber TVKonya Haber TV

20 Mayıs 2024 - 05:27

Selçuk Üniversitesi Öğrencileri İsrail’in Filistin’deki Katliamlarına Karşı Nöbette”

reklam
Selçuk Üniversitesi Öğrencileri İsrail’in Filistin’deki Katliamlarına Karşı Nöbette”
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2024 - 18:16

28 views

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Filistin’deki katliamlarını protesto etmek amacıyla başlattıkları “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbetini sürdürüyor. Öğrencilere destek veren Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Zalimin yanında olmadığımızı, mazlumun tarafında yer aldığımızı dünyaya haykırmak için direnişimize devam edeceğiz” dedi.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kudüs Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Özgürlük için Kampüsteyiz” nöbetine akademik ve idari personel de destek veriyor.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Adem Ceylan, özellikle üniversite gençlerinin İsrail’in katliamlarına karşı ortaya koyduğu onurlu tutumu desteklediklerini belirtti. “Hakikate şahitlik etmek üzere programa ev sahipliği yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a, programa öncülük eden Kudüs Çalışma Grubu’na ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, İsrail’in işgal politikalarına karşı direnişlerinin devam edeceğini vurguladı. “Bizler akademisyenlerimizle, öğrencilerimizle birlikte özgürlüğün gerçekleştiği ana kadar nöbetimize devam edeceğiz” diyen Aksoy, Türkiye’nin ve İslam dünyasının bu meselede birlik içinde olmasını umut ettiğini dile getirdi.

Muhami Cemiyeti Hukuk Platformu Başkanı Av. Ahmet Han Horasan da, İsrail’in Filistin’deki katliamlarına dikkat çekerek, dünya üniversitelerinin desteğiyle başlatılan bu direnişin işgal ordularını yok edeceğine inandıklarını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.