reklam
reklam

Kanseri Yenerek Aronya Yetiştiriciliğine Yöneldi: Tahsin Tosun’un Hikayesi - Konya Haber TVKonya Haber TV

27 Temmuz 2024 - 09:34

Kanseri Yenerek Aronya Yetiştiriciliğine Yöneldi: Tahsin Tosun’un Hikayesi

reklam
Kanseri Yenerek Aronya Yetiştiriciliğine Yöneldi: Tahsin Tosun’un Hikayesi
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2024 - 7:29

91 views

Konya’da yaşayan Tahsin Tosun, eşinin geniz kanserine yakalanmasının ardından antioksidan açısından zengin çalı meyvesi olan aronyanın sağlığa faydalarını keşfetti. Eşinin başarılı tedavisinde aronyanın etkili olduğunu gören Tosun, araziye aronya bahçesi kurarak kendi işini kurdu. İnşaat malzemeleri pazarlamacılığından aronya yetiştiriciliğine geçiş yapan Tosun, gençlere fırsatları değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Tosun, aronya meyvesini tanıdıktan sonra üretimine karar verdiklerini belirterek, eşinin hastalığı sırasında aronyanın tedavi sürecine destek olduğunu ve kanseri atlattıktan sonra bu meyveyi yetiştirmeye karar verdiklerini ifade etti. Başlangıçta çevrelerinde aronyayı tanımayanların dalga geçtiğini ancak zamanla aronyanın sağlık faydalarının ortaya çıkmasıyla ilginin arttığını söyledi.

Aronyanın antioksidan değerlerinin diğer meyvelere göre çok fazla olduğunu vurgulayan Tosun, bu meyvenin insan vücudunun hastalıklara karşı direncini artırdığını ve birçok hastalığa fayda sağladığını belirtti. Gençlere seslenen Tosun, tarımla uğraşmanın önemini vurgulayarak, fırsatları değerlendirmeleri ve tarım konusunda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.