reklam
reklam

Kulu’da Şiddetli Yağmur ve Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Konya Haber TVKonya Haber TV

27 Temmuz 2024 - 10:38

Kulu’da Şiddetli Yağmur ve Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi

reklam
Kulu’da Şiddetli Yağmur ve Dolu Tarım Alanlarına Zarar Verdi
Son Güncelleme :

24 Mayıs 2024 - 7:50

84 views

Konya’nın Kulu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı, sel felaketine ve tarım alanlarında büyük hasara neden oldu.

İlçeye bağlı birçok mahallede akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Özellikle Acıkuyu Mahallesi’nde bazı evlerin zemin katları ve bahçeleri sel suları altında kalırken, ilçedeki tarım arazileri de ciddi zarar gördü. Mahalle Muhtarı Ahmet Teker, sel ve su baskınlarının evlerde ve tarım arazilerinde zarara yol açtığını ifade ederek, zararın boyutunu henüz tam olarak belirleyemediklerini söyledi.

Kulu’ya bağlı Celep, Acıkuyu ve Beşkardeş mahallelerinin Demirçeşme yaylalarındaki ekili tarım alanları da dolu ve sel sularından etkilendi. Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, yağışların ardından tarım alanlarını incelediklerini ve özellikle Acıkuyu Mahallesi, Celep ve Demirçeşme yaylası civarındaki ekili alanlarda ciddi zararların meydana geldiğini belirtti. Öztürk, sel suları altında kalan ekili mahsullerin doludan zarar gördüğünü kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.